Trwa ładowanie
1

UTE - MCM-Diamant Kaposvár

ignaczb 2019-12-20 • 1103 wyświetleń
 
UTE - MCM-Diamant Kaposvár
November 30., szombat

UTE – 1. MCM-Diamant Kaposvár 1:3 (–22, –18, 18, –24)
Legtöbb pont: Kojdova 16, ill. Szűcs és Kliszura 16-16
Kántor Sándor: – Ismét sikerült saját magunkat megverni.
Szasa Nedeljkovics: – Fontos mérkőzést nyertünk; amikor nagyon kellett, okosan és pontosan játszottunk, keményen harcoltunk. Az UTE a harmadik és a negyedik játszmában megmutatta, mit tud.

Nagy várakozás előzte meg a kaposvári lányok újpesti vendégszereplését. A csapat eddigi bajnoki eredményei tiszteletet parancsolnak, így jó néhány fővárosi röplabdabarát kíváncsi volt élőben is a társaságra. A lilák vadonatúj csarnokában a Diamant már az első szettben igazolta hírnevét, és 25 perc alatt bebiztosította részsikerét. Az együttes tagjai a taktikai utasításokat betartva, fegyelmezetten és pontosan játszottak, aminek meg is lett az eredménye. A térfélcsere után is nagy küzdelem bontakozott ki a pályán. Az UTE az elején még vezetett, aztán a játszma derekáig tartotta a lépést az Extraliga második helyezettjével. Ezt követően a vendégek magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, és állva hagyták riválisukat. Kliszura szinte minden labdát pontra váltott, a végén pedig az ex-újpesti Szűcs Kinga alakította ki a 25:17-es eredményt.
Sipics pontos ütésével indult a harmadik szett, majd – az utolsó szalmaszálba belekapaszkodva – az UTE ellépett három egységgel. A Diamant 13:13-nál érte utol ellenfelét, ezután azonban újabb fővárosi pontok következtek. 22:15-ről már nem volt visszaút, szépített a magára találó UTE.
Szűcs és Djurics sánca vezette be a negyedik szettet, és a kaposváriak újra felpörögtek. 2:5-nél időt kért Kántor Sándor, de továbbra is a vendégek jártak előrébb a pontgyűjtésben. 8:8 után fordult a kocka, ezekben a percekben a fővárosiak támadásai értek pontot. Úgy tűnt, az elmúlt hetek menetelése után fárad a kaposvári együttes, így Sipics a legjobbkor szerezte vissza a vezetést (12:13). Felváltva estek a pontok, majd Djurics és Szűcs pontjával jutott lélegzethez a Kaposvár (18:20), Lacombe ász-nyitása után viszont máris a házigazda vezetett 22:21 arányban. Tovább fokozódtak az izgalmak, és Szűcs remek szervája után máris meccslabdája volt a Diamanatnk. Az újpesti egyenlítés után Kliszura bombája és egy elhibázott hazai támadás következett – ez utóbbi pontot tett a 101 perces összecsapás végére.

#UTECsarnokBudapest #UTEBudapest #1MCMDiamantKE #HungarianExtraliga201920

0 komentarzy

TOP10 w March

Trwa ładowanie
0